Släktforskning
In English


Tillbaka till Startsidan

Startsida

Välkomen till vårt lilla hörn av världen
Välkommen

Monicas rötter
Monicas rötter

Lars-Åkes rötter
Lars-Åkes rötter

Emigranter
Emigranter

Sök en person
Sök efter en person


En semesterresa till USA sommaren 1999, då vi bland annat träffade släktingar på en familjeträff i Muskegon, Michigan, blev startskottet för vår släktforskning... Så många människor - och inte visste vi hur de hängde ihop... En sak hade de gemensamt, de var släkt på Monicas pappa Elis sida.
Det kändes som om det var hög tid att försöka kartlägga alla familjer. För mycket information går till spillo när den äldre generationen inte längre finns kvar. Med den äldre generationen menas här kusiner till Monicas pappa. Det var kusinerna som hållit kontakten genom åren och släktkontakten höll på att dö ut då vår generation inte hade så många naturliga knytband.
Med gemensamma krafter, i Sverige och i USA, har vi tillsammans lyckats bygga ett stort pussel. När detta skrevs i april 2000 hade vi kartlagt ca 160 familjer. Nya band har skapats och kontakterna över Atlanten återigen börjat ta fart så sakteliga...

Tack till Conny Bodvik och Elisabet Arvidsson för hjälp med min farmors anor.

På Monicas mamma Ediths sida är arbetet nu också i full gång... Så nu söks det i arkiven på flera fronter... Tack till Christina Gustavsson och Hans Egeskog, ÖGF för hjälp. Stort tack till Bo Lindvall som har publicerat sina fina arbeten i olika medier till stor hjälp för oss andra. Och mycket tack till Claes Hjelm som hade uppgifter där jag har kört fast!

På Lars-Åkes sida har vi haft hjälp av att andra under tidigare år har släktforskat, såväl på pappa Lennarts som mamma Elvis sida.
Stort tack till bland andra John Hallqvist, Karl-Olof Karlsson, Bengt-Arne Svahn, Krister Olofsson, Ruben Persson, Göran Sollin och Per Frödholm. Ett stort tack till Sten-Ove Andersson som hade lösningen där jag kört fast! En ovärderlig hjälp!

Saknade släktingar - eller släktingar vi inte ens visste att de fanns - i USA - är funna både på Monicas och Lars-Åkes sida. Sommaren 2002 hälsade vi på hos flera av dem - vilken trevlig släkt vi har!! :-) Nu i sommar - 2004 - är det vår tur att få besök, denna gång från Denver.

Allt material har Monica sammanfört först i släktforskarprogrammet DISGEN ver 7.0, senare i den uppdaterade ver 8.0 - utan det hade detta arbete varit omöjligt att strukturera.
I dag (okt 2004) finns det 11 896 personer registrerade i databasen.

Klicka för att komma överst på sidan