Välkommen till vårt lilla hörn av världen
In English

Tillbaka till Startsidan

Startsida

Monica och Lars-Åke
Om oss

Släktforskning
Släktforskning

Emigranter
Emigranter

Släktbesök
Släktbesök

Vi finns i Linköping

som ligger på Östgötaslätten. Varifrån man än kommer så kantas vägen av böljande sädesfält och sköna dofter från den goda östgötamyllan. Domkyrkans torn kan ses på långt håll där den reser sig över jordbruksslätten och vägleder hitresande idag på samma sätt som den gjort sedan den byggdes för 750 år sedan.

Linköping har utvecklats från en liten handels- och boplats i skuggan av kyrkobygget, till Sveriges femte största stad och en av landets mest expansiva kommuner

Linköpingscollage
Skriv till oss
monicaatwarnstamdotse

I dag (2004) bor ca 136 000 människor här. Linköping växte snabbt med etableringen av SAAB:s flygplanstillverkning på 30-talet, lokaliseringen av universitet och tekniska högskolan på 60-talet, och inte minst med utvecklingen av ett av landets modernaste Universitetssjukhus. Idag är Linköping en världsklassarena för högteknologisk industri, särskilt inom IT-området. Mjärdevi Science Park är en stor teknikpark i Sverige och i världen.

Trots den snabba utvecklingen har Linköping behållit sin prägel av gammal lärdoms- och kulturstad. Som biskopssäte, residensstad och universitetsstad har staden en fast förankring i historien.

Klicka för att komma upp på sidan